7 важливих правил успішного інвестування в Інтернеті

Успішним інвестором в Інтернеті не можна народитися. До цього звання можна прийти, лише навчаючись і набираючись досвіду, залишивши за спиною помилки, численні проби і пошуки себе в самих різних галузях. Звичайно, не варто відкидати і чужий досвід, що дозволяє уникнути якщо не всіх, то хоча б основних помилок, що здійснюються людьми, які починають займатися інвестуванням в Інтернеті.

Читаємо, вивчаємо і робимо правильні висновки ...


Обсяг початкової інвестиції

Докладно розбираючи об'єкт потенційного капіталовкладення, ви ловите себе на тому, що він здається вам все більш і більш привабливим, і вже виникло бажання вкласти в розвиток проекту всі наявні у вас кошти? Стоп, саме тут і криється найбільша часто зустрічається помилка інтернет-інвесторів, що часом ставить крапку в подальших дослідженнях прибутку на просторах глбальної мережі.

Враховуйте велике число чинників, від яких може залежати ефективність вашого інвестування. Якщо спрацює один або тим більше - кілька з них, є ризик замість вигоди зазнати збитків. Це не катастрофа, прорахувати абсолютно всі ризики часто не під силу навіть фінансовому генію. Тим більше не варто ризикувати без володіння належними знаннями і без певного рівня досвіду абсолютно всіма доступними для себе матеріальними ресурсами.

Визначтеся з порогом грошових коштів, з якими не буде шкода розлучитися в разі невдачі. Якщо ця сума справді не була критична для вашого бюджету, то ви завжди зможете спробувати ще раз, оцінюючи ситуацію вже з вершини отриманого досвіду за час не надто успішного інвестування. В іншому випадку шансу повторити спробу масштабного вкладення коштів може вже і не бути.

Використання позикових коштів для інвестування

На порядок гірше ситуація, якщо всі вкладені в інтернет-проект кошти інвесторові не належали, а були взяті в кредит під чималі, як це часто і буває, відсотки. Розставання з власними грошима - це одна з найскладніших, але вирішуваних згодом ситуацій.
Втрата заради вкладень з туманними перспективами позикових коштів, узятих у банківській структурі під заставу автомобіля, або що ще гірше, власного житла або підприємства - чи не катастрофа. Навіть досвідчені інвестори ставляться до кредитів в процесі інвестування з великою обережністю.

Розподіл всіх ризиків

Один з найважливіших термінів, який належить вивчити майбутнього успішного інтернет-інвестору - диверсифікація, а інакше кажучи - розумний розподіл всіх можливих ризиків. Правильніше буде розділити наявні у вас вільні гроші і вкласти їх одночасно відразу в кілька багатообіцяючих ресурсів або проектів. Найкраще, якщо свої кошти ви розділите приблизно на три-сім рівних часток. Якщо розділити свій інвестиційний фонд на більше число сегментів, існує ризик банальний брак належної уваги кожному з проектів. Плюс такого підходу в тому, що прибуток, отриманий навіть від одного успішного вкладення, може з лишком перекрити не найвдаліші з решти вкладень.

Не забувайте про рекапіталізацію прибутку

Добре, коли очікування виправдалися, принісши такий бажаний дохід від інвестиції в інтернеті. Далі можна піти двома шляхами: витратити гроші на власні задоволення і розваги, або знову подумати про вкладення грошей в один з перспективних ПАММ-рахунків або інших онлайн-проектів. Тільки слідуючи правилу «гроші роблять гроші», коли дохід збільшується в геометричній прогресії, можна в стислі терміни навіть інвесторові перейти в розряд стабільно успішних бізнесменів. Звичайно, якщо при цьому ви дотримуєтеся диверсифікацію.

Регулярний зростання капіталу для інвестування в Інтернеті

Не забувайте систематично збільшувати власний інвестиційний капітал, поповнюючи його за рахунок сторонніх фінансових вливань. Згодом, завдяки зростанню вашого фонду і відповідного збільшення доходів, можна буде відкривати для себе нові, більш перспективні сфери діяльності і майданчики. Накопичений досвід перерозподілу фінансів допоможе в майбутньому швидше орієнтуватися в економічній і фінансовій ситуації, навчивши оперативно виводити капітал з менш прибуткових рахунків або проектів і направляти його на більш перспективні з точки зору очікуваної прибутковості майданчика.

Зберігайте холоднокровність

Фінансовий ринок - це перманентна нестабільність котирувань, коливання курсів і тому подібні фактори, що і впливають на зростання одних інструментів в інвестиційних портфелях, одночасно приводячи до осідання інших. Якщо досвідчений інвестор поставиться до такої ситуації стримано (при правильному розрахунку вкладені гроші окупить себе, навіть якщо спочатку все виглядає інакше), то початківець, швидше за все - запанікує. Варто навчитися виробляти в собі такі якості, як холоднокровність і вміння стримувати емоції. Особливо в тому випадку, якщо ваші вкладення - довгострокові. Крім того, варто навчатися і вмінню відстежувати всі зміни в потенційно привабливих поточних проектах. Інвестування в проект і придбання активів буде найбільш вигідно саме в періоди максимальної їх осідання і мінімальної вартості. Купуючи дешево - дорого продавайте. Саме цей принцип дозволить отримати максимально можливий рівень прибутковості особистого портфеля.

Самонавчання і розвиток

Без певного темпу розвитку будь-який бізнес рано чи пізно приходить до застою і подальшого за ним занепаду. Щоб уникнути цього, необхідно невпинно віднаходити нові сфери інтернет-діяльності для інвестування. Розширення обріїв, пошук нових можливостей - тільки це допоможе вам бути завжди на крок попереду все зростаючого числа конкурентів. Заробити гроші в інтернеті завдяки новим ідеям і оригінальними проектами не так і складно - нові перспективні і унікальні стартапи з'являються, в тому числі і на просторах мережі, чи не щодня. Не втрачайте шанси, вивчайте, аналізуйте, оцінюйте, пробуйте і намагайтеся переступити на наступну сходинку сходів, що ведуть до успіху. Багато успішних людей із задоволенням діляться своїм досвідом, а часто і корисними напрацюваннями - шукайте в мережі безкоштовні курси і вебінари з корисною для інвесторів інформацією та даними про те, як заробити в інтернеті. Унікальні дієві методики, помножені на власний досвід, дозволять легко знайти нові можливості для все більш високих заробітків.