Заробіток в інтернеті - популярні способи реально заробити в Інтернеті гроші без вкладень і обману

Способів заробити в мережі досить багато, але не всі вони ідеальні і не всі вони будуть однаково корисні й ефективні. Більшість людей, новачків, які тільки дізналися, що в Інтернеті можна реально заробити без вкладень і обману, наступають на одні й ті ж граблі - вони відразу беруться за складні і потребуючі додаткової підготовки види діяльності. Як підсумок, майже всі вони зазнають невдачі, що й служить причиною безлічі гнівних повідомлень на тему "заробіток в інтернеті - суцільне шахрайство і обман".

Я, напевно, передбачу ваш скепсис з приводу того, що в інтернеті можна чогось там заробити. Кричать про це багато і практично на кожному розі, а коли мова доходить до конкретних сум виражених в грошовому еквіваленті, то виявляється, що суми ці вкрай малі, а робота, яку потрібно буде для цього виконати, вкрай одноманітна і втомлює.

Так, це так - мати високий дохід в мережі, при цьому не маючи певної кваліфікації, практично неможливо. До того ж, як і в реальному житті, некваліфіковану праця дуже і дуже низько цінується і, відповідно, оплачується. Але тим не менше зараз, з висоти прожитих в інеті років, я можу відповідально заявити - гроші там є, і є вони в досить великій кількості.

Причому, вважаю, що найоптимальнішим варіантом є той, який дозволяє отримувати дохід без попередніх вкладень. Часто буває так, що ці самі вкладення просто-напросто немає звідки взяти, та й всі шахрайські схеми інтернет заробітку будуються саме на відбиранні у вас декотрої суми і подальшого кидка.

Тому в подальшому ми будемо розглядати методи, які дозволять обійтися або взагалі без вкладень, або звівши їх до мінімуму. Вже потім, коли ваш сайт (а я настійно рекомендую його створити) стане приносити стабільний і відчутний дохід, ви зможете частину здобутих коштів витрачати на інвестиції в ваш веб-проект, тим самим збільшуючи суми майбутнього доходу. Але це вже будуть не вкладення, а інвестиції.

Способи підробітку в мережі для всіх

Якщо у вас свого сайту немає, а так само немає особливих навичок, які ви могли б конвертувати в дзвінку монету (про це читайте трохи нижче), то залишається тільки одна ніша. Я говорю про різні можливості додаткового заробітку, яким можна зайнятися у вільний час (сидячи вдома за комп'ютером). Я лише сконцентрую вашу увагу на найбільш популярних інструментах:

По-перше, сама некваліфікована і не дуже високооплачувана праця, що дозволяє заробити в инете людині без будь-якої спеціальної підготовки. Цей варіант підходить школярам (як гідна заміна потогінці Макдональдса) або людям, яким гроші потрібні прямо зараз (хай і не дуже великі).

Як приклад бірж, що дозволяють заробляти некваліфікованим кадрам, можна привести:
    VKtarget - заробіток в соціальних мережах (Вконтакте, Facebook, Instagram, Youtube, Twitter). Платять за вступ в групи, лайки, розповіді друзям і т.п. речі.
    Рукапча - робота на введенні капч. Є ще і 2капча - те ж саме, але виплати у валюті.
    МоєМненіе - беріть участь в опитуваннях, накопичуйте бонуси і обмінюйте їх на призи.
    Заробіток на мобільному телефоні - перегляд відео, установка додатків і т.п.
    Кьюкоммент - біржа коментарів.
    Воркзіла - дистанційна робота для людей з різним рівнем підготовки (аж до зовсім непідготовлених).
    BestChange - безкоштовний сервіс моніторингу дозволяє заощадити (вважай заробити) на обміні і виведення віртуальних грошей в реал.

Копірайтинг (написання статей на замовлення) і рерайтинг (перекладення тексту статей своїми словами) - тут можна буде заробити грошей трохи більше, в порівнянні з описаним трохи вище. Хоча, знову ж таки не фонтан. Для пошуку замовників можна буде використовувати так звані біржі копірайтингу, яскравим прикладом яких є:
    Etxt
    Textsale
    Advego
    ТурбоТекст
    Contentmonster

Щоб заробляти багато і постійно - потрібно буде реально працювати. Як тільки ви вирішите зробити перерву, то потік грошей вичерпається і повністю припиниться.

Однак вказаний метод може допомогти вам зібрати початкові кошти на створення свого власного інтернет-проекту і заодно «відточити перо». Особисто я вирішив задушити свою жабу (хоча і не повністю, оскільки спочатку все ж використав безкоштовний хостинг) і не працювати на дядю, а відразу ж стати копірайтером для свого власного проекту.

Обман - теж, до речі, досить поширений метод заробити грошики. Вам так не здається? Можливо, що навіть превалюючий. Але, сподіваюся, що я все-таки перебільшую. Схем досить багато - починаючи від відверто шахрайських і закінчуючи практично нешкідливими.

Ну, до нешкідливих, наприклад, можна віднести вже зійшовші з інтернет-арени Iq тести, коли вам після його проходження (а воно займало досить-таки відчутний час) пропонують для отримання результату відправити платну SMS на номер власника цього лохотрону. І ви змушені вирішувати, що вам дорожче - витрачений час або ж невелика сума відправлена шахраєві.

Партнерські програми і заробіток на рефералах

Я вирішив виділити під цей варіант отримання прибутку з мережі окремий розділ, бо він цього заслуговує. Чому? Дізнаєтеся трохи нижче по тексту. Отже, заробіток на рефералах (партнерські програми) - досить перспективний і, що важливо, пасивний. Дуже багато і дуже швидко, швидше за все, не заробите, але чудовий він тим, що ви зможете спокійно поїхати у відпустку, а дохід від ваших рефералів від цього не знизиться.

Інша справа, що для того, щоб залучати рефералів в більш-менш гідній кількості, потрібно буде все-таки мати свій сайт і при цьому досить розкручений. Однак, це зовсім і не обов'язково. Можна розміщувати рефссилку на тематичних форумах, попередньо ознайомившись з їх правилами і можливими заборонами. Іноді це можна буде робити в «підпису», і тоді для максимального охоплення вам доведеться активно спілкуватися в тих гілках, де може жити ваша цільова аудиторія.

Напевно, найкращим варіантом збільшення числа залучених користувачів буде написання докладних статей по роботі з тим чи іншим сервісом (біржею), з розміщенням в них реферальних посилань (по ним система зарахує цих користувачів на ваш рахунок). В офлайні аналогом заробітку на рефералах є посада страхового брокера.

Особисто я сам, та й практично всі користувачі в мережі відносяться негативно до того, щоб на них хтось заробляв. Це особливість національного характеру. Хоча, за великим рахунком, ні мені, ні будь-кому з моїх рефералів від цього ні гаряче, ні холодно (платить власник партнерської програми зі своєї власної кишені). Але, мабуть, все одно прикро.

При бажанні можна знайти партнерські програми під будь-яку тематику, але не всі з них будуть однаково прибуткові. Доведеться їх тестувати або орієнтуватися на відгуки інших користувачів. Давайте я наведу ті з них, що використовую сам. Так як я для поширення рефссилок використовую власний сайт, то партнерки вийшли з ним співзвучними з тематики.

Я спробую їх розташувати за рівнем заробітку, але знову ж таки повторюся, що все суто індивідуально:

- BestChange - партнерська програма моніторингу обмінників, де платять по $ 0.35 за кожного залученого клієнта на сайт.
- Паєр - партнерка набираючої популярність платіжної системи, де платять дуже пристойний відсоток від доходів залучених вами відвідувачів.
- Міралінкс - біржа статей. Суть заробітку зводиться до залучення якомога більшої кількості користувачів в цю систему.
- Гогетлінкс - найпопулярніша біржа вічних посилань в рунеті.
- МегаІндекс - система автоматичного просування. Клієнти, які зареєструвалися за вашим рефками, будуть витрачати гроші на посилання, а ви отримувати з цього відсоток. Також в цій системі є і багато безкоштовних інструментів.
- ГетГудЛінкс - біржа вічних посилань.
- У всіх інфопродуктов, які розповсюджуються в інтернеті, є свої партнерські програми, які, як правило, є дуже вигідними. Автори готові віддавати вам за продажі від третини до половини вартості відеокурсів. Яскравим прикладом є партнерська програма Євгена Попова, де ви зможете зайнятися продажем цих відеоуроків.
- РотаПост - біржа постових.
- Воркзілла - партнерка біржі фрілансу нового формату. На мій погляд, дуже перспективний напрям, який може пристойно «вистрілити».
- Вктаргет - непогана партнерка, в якій платять 15% з доходів залучених вами рефералів. Оскільки біржа підходить абсолютно для всіх, то і набрати рефов буде нескладно.
- Інфобокс - це хостинг, де я розміщую всі свої комерційні та інформаційні сайти. За партнерку виплачують 30% від усіх грошей, які будуть витрачати на оплату хостингу залучені вами клієнти (а тому що сервіс якісний, то і йти з нього мало хто буде в подальшому - пасивний дохід вам забезпечений).
- WebArtex - зовсім молода біржа статей, а значить і дохід з рефералів може бути більше у віддаленій перспективі (ви опинитися в результаті на вершині піраміди рефералів).
- Моє діло - партнерська програма з розповсюдження сервісу онлайн-бухгалтерії. По суті, вона багаторівнева і дозволяє заробляти не тільки на прямих продажах, але і на продажах своїх партнерів. Виплати дуже високі.
- Глопарт - система партнерських програм об'єднує авторів різних інформаційних товарів (курсів, програм і т.п.) і продавців, які отримують високий відсоток з їх продажу
- Just Click - система «все включено» для авторів інфопродуктов (магазин, рефпрограмма, розсилка і т.п.). Ви будете отримувати чверть від сум витрачених залученими вами користувачами системи.
- WebEffector - агрегатор посиланнь допомагає просувати сайти. Вам будуть виплачувати десять відсотків від усіх витрат ваших рефералів.
- Сапа - тут люди заробляють на продажу посилань зі своїх сайтів з їх поденною оплатою рекламодавцями. Дохід з ваших рефералів буде надходити щомісяця і поступово зростати.
- PRSape - біржа вічних посилань на новинних сайтах, яка є дочірнім підприємством Сапи.
- SeoWisard - зовсім новий агрегатор, з якого зараз можна зняти жирні вершки у вигляді рефералів.
- AdvMaker - велика банерна мережа, куди можна залучати як вебмайстрів, так і рекламодавців, заробляючи відсотки з їх доходів і витрат.
- Etxt - досить прибуткова партнерка у цього сервісу є.
- Адвего - в цій текстовій біржі є партнерка, на якій можна заробляти залучаючи замовників і авторів.
- Textsale - там є своя реферальна програма.
- Ротабан - біржа, де можна купити або продати баннерне місце.
- Telderi - отримуйте відсотки з сум, отриманих вашими рефералами з продажу або покупки сайтів на цій біржі.
- Vpodskazke - партнерка, в якій можна непогано заробити при належному вмінні.
- Сеопульт і Сеопульт Про - найперший агрегатор і його новий різновид, які теж можуть стати джерелами вашого безбідного існування.

На жаль, вигідні партнерки іноді закриваються.

Якщо коли-небудь ви вирішите відкрити свій власний інтернет сервіс (біржу або щось інше), то обов'язково прикрутіть до нього партнерську програму. Так, ви втратите частину доходу на виплати за залучених рефералів, але це буде фактично вірусним розкручуванням проекту, здатним привернути відразу ж величезну кількість користувачів.

В інтерв'ю з представником біржі посилань GoGetLinks якось прозвучало те, що вони практично не вклали в цю справу ні копійки. Всю роботу за них зробили вебмастера, бажаючі заробляти на рефералах.

Як можна заробляти в інтернеті своїм власним розумом

Створення сайтів на замовлення або будь-який інший вид фрілансу (віддаленої роботи) в інтернеті - досить слабо підходить початківцям-користувачам, бо вимагає певних знань в області вебмастерінга, програмування або будь-який іншій обраній галузі застосування зусилль. Але зате не вимагає вкладень, і якщо ви, скажімо, ознайомилися з тим, як створити блог або самому зробити сайт, то можете вже пропонувати свої послуги на біржах фрілансерів, тематичних форумах або ж на своєму власному ресурсі.

Яскравими представниками бірж фріланса є Work-zilla, Weblancer, Кворк і Freelancer.com. Згодом у вас з'явиться і досвід, і професійні навички, що допоможе робити свою роботу швидше і заробляти на цьому більше. Особисто я рідко використовую фріланс (хіба що в якості манімейкера), бо знову ж таки не хочу працювати на дядька. Натура така волелюбна.

Але багато людей за рахунок цього, можна сказати, живуть і цілком задоволені своїм рівнем доходу і положенням. До фрілансу можна віднести не тільки вебмастерінг, але і заробіток на просуванні чужих проектів, написання різних скриптів і текстів на замовлення, робота в області дизайну, рекламні послуги, дистанційне навчання і т.п ..

Перепродаж доменів (кіберсквоттинг) - можна спробувати пошукати доменні імена ще ні ким не зареєстровані, але які потенційно мають великі перспективи. Наприклад, співзвучні з діяльністю будь-якої комерційної компанії, а також перспективні для просування по певних пошукових запитах або для створення певних інтернет-сервісів, порталів і т.п.

Реєструються такі доменні імена з метою їх подальшого перепродажу тим, хто готовий буде за них заплатити необхідну вами суму. Домен цілком може бути куплений за собівартістю (нехай, наприклад, шістсот гривень), а проданий вже за тисячі і навіть мільйони (фантастика, однак). Сам я кіберсквоттінгом жодного разу не займався, але тим не менш, багато веб-майстрів не проти спробувати на цьому заробити мільйони (наприклад, все той же відомий Маул).

Я коли підбирав доменне ім'я для свого майбутнього веб-сайту, то стільки різних комбінацій перепробував, проте практично все було зайнято. Причому, веб-сайтів як таких на цих доменах не було. Тобто кіберсквоттери позахоплювали вже практично все, на чому потім є ймовірність заробити з перепродажу.

Файлообмінники - ви завантажуєте щось туди і за кожне скачування цих файлів отримуєте певні гроші. Напевно, заробити гроші на файлообмінниках більш-менш пристойно можна було раніше, але тільки маючи в наявності свій власний розкручений сайт, наприклад, варезник, де ви будете викладати контрафактний софт або відео. Правда, пошуковики зараз такі сайти сильно не люблять, так що ...

Заробити грошей можна і на Ютубі - для цього достатньо створити свій канал, додавати в нього періодично ваші авторські відеоролики, укласти партнерську угоду з Ютюбом, а потім просто отримувати відсоток з показу в ваших відеороликах реклами від Google. Але це далеко ще не все і навіть не головне.
Спеціальність адміністратора груп (паблік, бізнес-сторінок) в Фейсбуці, Контакте, Інстаграмі або іншій соціальній мережі зараз стає все більш затребуваною. Краса цієї роботи в тому, що особливих знань і розумових зусиль від вас не буде потрібно, але попередній курс навчання пройти все одно доведеться.

Платні консультації - досить поширений варіант підробітку в мережі серед просунутих вебмайстрів (наприклад, аудит сайту на предмет вирішення проблем з його просуванням в пошукових системах), та й взагалі серед фахівців в якійсь галузі.
Якщо ви вважаєтесь фахівцем в якійсь галузі (ну, або принаймні самі себе таким фахівцем вважаєте), то ви цілком можете створити свій відеокурс (інфопродукт) і почати заробляти на його продажах (по кілька тисяч за копію). Якщо надумаєте цим займатися, то раджу звернути увагу на систему JustClick, що включає в себе повний набір інструментів (партнерку, магазин, сервіс емайл розсилок і т.п.). Прикрутивши JustClick, зможете істотно збільшити кількість продажів (правда доведеться третину заробітку партнерам віддавати, але заощаджувати тут не варто). Раджу ознайомитися з інтерв'ю одного з найуспішніших (і, що не менш важливо, чесних) інфобізнесменов в області вебмастерінга Євгена Попова і списком відеоуроків, які він пропонує.
В принципі, отримувати дохід без вкладень можна ж не тільки в мережі. Форекс та іншу біржову спекуляцію в мережі (наприклад, ПІФи) теж підносять, як один з основних методів вибивання дзвінких монет з інтернету. Можливо це і так, але це обов'язково вимагає вкладень, а значить нам за визначенням не підходить. В принципі, є варіант розпочати без початкових вкладень, якщо використати бездепозитні форекс бонуси, які пропонуються різними форекс брокерами та брокерами бінарних опціонів. Так шо, можливо, хтось і отримає непогані дивіденди на цьому варіанті, але не я.

Заробіток на своєму інтернет-проекті (сайті)

Напевно ви вже помітили, що наявність свого власного розкрученого інтернет-проекту (якщо ви не нехтували методами Seo просування) багаторазово підвищує рівень можливого доходу у багатьох описаних вище способах. До того ж існують способи онлайн заробітку, які в принципі не здійсненні без наявності власного сайту. Ось саме про них і піде мова в цьому розділі.

Так, забув згадати раніше, що зароблені в віртуальній мережі гроші вам потрібно буде десь зберігати, а для цього найкраще підходять системи електронних валют, такі як Вебмані і Яндекс Гроші (перша в більшій мірі, а друга - в меншій) .

C вебманями можна працювати декількома способами: із спеціальної програми WebMoney Keeper Classic, через захищений інтернет канал - Keeper Light, через звичайний інтернет канал - Кіпер Міні. Щоб уникнути проблем з крадіжками користуйтеся системою Enum.

Так, повернемося до наших баранів. Що тут можна сказати?

Контекстна реклама - напевно для більшості інтернет-проектів створюваних для людей (так званих СДЛ) вона є основним і найбільш прибутковим методом. Контекстна реклама в своїй назві містить пояснення принципу її роботи. По суті, це оголошення (чисто текстові, доповнені картинками або ж повністю графічні), зміст яких буде тематичним контенту тієї веб-сторінки, де блок з рекламою розміщується.

Написали ви статтю про рожевих слоників, і контекстна реклама буде показувати оголошення про продаж рожевих слоників, якщо, звичайно ж, такі оголошення будуть надані рекламодавцями. Хоча, оголошення можуть показуватися і на основі потреб відвідувача, який відкрив сторінку вашого сайту, якщо про цю його потребу якимось чином дізналися пошукові системи, які і є основними гравцями на ринку контекстної реклами.

В рунеті це два титани - Яндекс і Google. Тому для вебмайстрів в рунеті існує всього лише два варіанти роботи з контекстом - рекламна мережа Yandex (РСЯ) або Гугл Адсенс. Обидві системи досить строго стежать за дотриманням правил роботи і в разі їх порушення можуть назавжди вас відлучити від цього способу заробітку. Тому раджу з початку ознайомитися з цими правилами, щоб потім не пошкодувати.
Це самий кращий спосіб реклами, який може приносити дуже пристойний дохід на сайтах. Крім цього, даний вид монетизації сайту зазвичай не викликає у пошукових систем ніяких нарікань, чого не можна сказати, наприклад, про ти ж тізери, мова про які піде трохи нижче. Однак, контекст далеко не на всіх інтернет-проектах буде добре працювати і приносити власнику відчутний дохід. Інакше б нічого крім нього і не використовувалося.

Банерна реклама - вона дуже добре доповнює описаний вище контекст і покликана закріплювати в умах користувачів інформацію про бренд (послузі, товар). Тому багато рекламодавців можуть побажати розміщувати свої банери на вашому інтернет-сайті (особливо, якщо ви будете встановлювати невисокі ціни за їх показ). Рівень доходу, що отримується від банерної реклами, багато в чому буде залежати від того, наскільки вам пощастить зустрітися з відповідними вам рекламодавцями.

Для того, щоб ваші рекламні місця не простоювали даремно, а гаманець вебмастера не порожнів, ви можете скористатися послугами банерних мереж:
    AdvMaker
    Ротабан
    Vpodskazke

Ну, а також ви можете додати на свій проект сторінку, яка дозволить потенційним рекламодавцям зорієнтуватися у вашому ціновій політиці і зрозуміти, наскільки ваш веб-проект відвідуємий і авторитетний серед користувачів інтернету (реклама на блозі).

Правда не варто в цій справі перестаратися. Мало того, що це буде дратувати відвідувачів (хоча вони можуть до цього і звикнути), але ж і пошуковики, як не дивно, негативно ставляться до засилля банерів на сторінці.

І не просто негативно, а можуть і понизити сайт в ранжируванні за велику кількість реклами (а також за її агресивний характер, якщо ви зважитеся використовувати попандери, клікандери та інші заважаючі перегляду сайту рекламні блоки). Справа в тому, що асесори Яндекса (люди, які оцінюють якість деяких ресурсів, які беруться потім за реперні точки при роботі Матрикснету) враховують цей показник.

Загалом, акуратніше з банерами. Я розумію, що завжди хочеться більше грошей, але можна ж підвищити ціни і зменшити кількість рекламних місць, а при цьому залишити дохід на тому ж рівні.

Тізерна реклама - якщо контекст не приносить належного результату, то можна буде спробувати заробити на тізерах. Правда вони найчастіше мають відтінок «жовтизни», але для форумів, розважальних або новинних порталів, тізерна реклама може стати основним джерелом доходу.

Однак, з недавніх пір пошуковик Яндекс карає сайти за шокуючу рекламу, і саме тизери найчастіше потрапляють під це визначення. Тому уважно вивчайте відгуки про тізерні мережі і відключайте в настройках показ шокової реклами.

Наведу тут список найбільш популярних тизерних партнерок:
    AdLabs
    Direct / ADVERT
    Pay-Click
    TeaserNet
    Ladycash

Продаж посилань з сайтів - мова йде не про встановлення скриптів бірж посилань подібних Сапі, а про ручне додавання посилань, розміщення яких замовить рекламодавець через біржі вічних посилань Гогетлінкс, ГетГудЛінкс або РотаПост. А ще краще працювати з Міралінкс або ВебАртексом, бо це найбезпечніший спосіб заробітку на продажу посилань зі свого інтернет-проекту.

Але все одно слід у всьому знати міру і не продавати аж надто багато посилань з віших сайтів, навіть якщо це дозволить вам отримувати досить хороші гроші. Може наступити пересичення, після якого буде деяке просідання вашого ресурсу в пошукових системах. Краще потроху заробляти на посиланнях, а коли дозволить хростання відвідуваності, то переключитися на отримання доходу з показу контекстної реклами.

Заробіток на партнерських програмах

Заробіток на партнерських програмах в інтернеті - це те ж саме, що і описаний вище спосіб, але маючи свій власний відвідуваний ресурс, можна буде піднятися на зовсім інший рівень і при цьому не витрачатися на Директ і АдВордс для залучення трафіку.

Принцип дії більшості партнерських програм заснований на поширенні партнерських посилань. Кожному зареєстрованому в ПП користувачеві видається індивідуальне посилання, яке він повинен просувати в інтернеті. Інше вже визначається умовами конкретної партнерської програми. Розглянемо кілька популярних варіантів.

Фіксована оплата - партнеру нараховується певна сума за перехід залучених ним користувачів за посиланням або за покупку пропонованого на сайті товару. Різноманітність дій за які платять дуже велика, що сприяє розвитку для новачків, наприклад, реєстрація в онлайн-грі, заповненення анкети на сайті, авторизація за допомогою соціальних мереж, реальна покупка товару і багато іншого.

Відсоток - певний відсоток від витрачених залученими користувачем коштів. Наприклад, людина зробила покупку за 100 $. Тоді, згідно з умовами 2% партнерської програми, ваша комісія буде складати 2 $.

Багато хто відразу почнуть сперечатися, приводячи доводи про те, що такий заробіток не відноситься до способів заробітку для новачків в інтернеті, тут потрібні обов'язкові вкладення. Неправда. Для просування в мережі партнерських програм не обов'язково заводити власний сайт - посилання і рекламні матеріали можна поширювати в соціальних мережах, на форумах, на дошках безкоштовних оголошень і навіть в чатах. Дохід, зрозуміло, буде не таким високим, але реальним і цілком гідним. Приклади наводити не буду, цього добра навалом, було б бажання працювати. Так що визначаємося з напрямком: ігри, банки, одяг, техніка, форекс ... і вперед.

Заробляти через інтернет можна буде також в тих же системах, які я перерахував трохи вище, наприклад, Гогетлінкс, МегаІндекс, Міралінкс, ГетГудЛінкс або Моє діло, розміщуючи рекламні банери партнерок на своєму веб-сайті (або просто реферальні посилання в тематичних їм текстах) або будь-яких інших партнерках, які будуть співпадати або частково перетинатися тематикою з вашим ресурсом. Найприємніше, що цей онлайновий заробіток буде абсолютно пасивним і від того ще більш приємним.

І це далеко не всі джерела прибутку, на які варто звернути увагу новачкові. Інтернет для заробітку пропонує їх набагато більше при чому без жодного обману і додаткових вкладень. Головне - не наштовхнутися на одну з шахрайських схем, яких на просторах мережі, на жаль, аж ніяк не менше, будьте уважні і не робіть жодних передоплат незнайомим користувачам.

Завжди треба пам'ятати, що заробіток без вкладень через інтернет чи в офлайні - це практично неможливо. Ви зобов'язані вкласти або гроші, або свій дорогоцінний час, або і те і інше. Не потрібно тішити себе ілюзією, що багато працювати не треба. Треба, ще як треба. Щоб багато заробляти, треба багато працювати. Але, знову ж таки, відділена робота в інтернеті - це не мішки тягати і вулиці підмітати ...
Ну і не відкладайте цю інформацію десь далеко, треба просто встати і робити!