Ставки на спорт: як заробити, стратегії і схеми, як виграти на ставках.

як виграти на ставках


Ставки на спорт: як заробити, стратегії і схеми


Привіт, шановні читачі. У цій статті обговоримо стали дуже популярними в останні роки ставки на спорт в букмекерських конторах і найголовніше — спробуємо при цьому розібратися, чи можна заробити на ставках на спорт і що для цього необхідно.


Зміст



  • Як заробити на ставках на спорт і на що може розраховувати новачок;

  • Як працюють букмекери;

  • Перші кроки новачка — інструкція; — Ставки на спорт онлайн і їх специфіка; — Вибір букмекерської контори; — Популярні платіжні системи; — Основні правила і можливі помилки новачків. Як їх уникнути;

  • Віді спортивних ставок; — Що таке ордінари і принцип експрес-ставок; — Що таке тоталітарною і фори; — Ставки на футбол;

  • Стратегії заробітку на ставках; — Ігрові стратегії; — Фінансові стратегії; — Інші спосібі заробітку в букмекерській конторі; — Ставки на спорт офлайн; — Договірні матчі;

  • Висновки.


Як заробити на ставках на спорт і на що може розраховувати новачок


У людей, які вперше стикаються зі світом спортивних ставок одним з перших постає питання: «А чи реально заробити на ставках і скільки при цьому може заробити звичайна людина?». Заробіток на спортивних ставках можна порівняти з категорією високоризикованих інвестицій, альо прибуток може бути в рази більше, ніж, наприклад, від звичайного депозиту в банку. Зрозуміло, присутні і ризики, але це є ємна частина будь-яких фінансових операцій.


Виходячи з цього, перше і головне правило для початківців гравців, полягає в тому, що грати в букмекерській конторі допускається виключно на гроші, які ви можете собі дозволити витратити, не ризикуючи своїм добробутом. Вкрай не рекомендується грати на позичені або взяті з бюджету сім'ї кошти.


Початкова сума для дрв (іменована банкроллом), повинна дозволити вам зробити не менше 50, а краще 100 ставок однакового розміру.


Що ж потрібно зробити, щоб ідея заробляти на букмекерських ставках стала реальністю?


У світі ставок на спорт є люди, іменовані професійними гандікапперамі (це люди заробили на ставках, для них ставки — це робота). Смороду займаються спортивною аналітикою і відмінно орієнтуються в математичній стороні спортивних ставок. Щоб стати професіоналом, необхідно мати математичний склад розуму, розібратися в принципах роботи букмекерських контор і оволодіти основними канонами прогнозування спортивних подій.


Таким чином, для початку беттінга (з англійської — ставити, робити ставки) вам знадобиться:



  • Надійний доступ в інтернет;

  • Щоденне вільний час (хоча б 2-3 години);

  • Зосередженість і «холодна» голова;

  • Банкролл;

  • Хороші пізнання в якомусь виді спорту.



Найчастіше новачки зупиняються на найпоширеніших видах спорту: футболі, баскетболі або хокеї. З точки зору професійних гравців, найприбутковіший у ставках теніс. Якщо ж цей вид спорту вас не приваблює, то почніть з футболу — найпопулярнішого виду спорту в світі, за винятком хіба що США.


Початківець гравець з мінімальними вкладеннями здатний заробити, роблячи ставки, близько 10% від банкролла протягом місяця. Безперечно, цілком можливо заробити 70% і більше за умови використання високоризикованих стратегій. Альо тоді значно зростає загроза втрати всього депозиту.


В цілому, 10% від банкролла — це відмінний показник, але для досягнення стабільності потрібно дотримуватися певних правил і підступати до процесу прогнозування спортивних подій вельми розважливо і реалістично.


Як працюють букмекери


Букмекерські контори регулярно пропонують тисячі різних ставок на сотні спортивних подій. З усіх цих пропозицій гравець може зупинитися на будь-якому з них. Так що ж означають ці номери — коефіцієнти, які пропонуються букмекерів?


Пристойний букмекер пропонує кілька видів відображення коефіцієнтів. Розглянємо приклад, де ймовірність події становить 35%. Яка методика розрахунку коефіцієнтів для різних систем?


Десяткові коефіцієнти (наприклад, 1,2; 3,0 і т. п.). Для наочності розглянємо випадок — матч двох рівносильних футбольних команд, ймовірність перемоги кожної з них становить 35%, ймовірність нічиї 30% (35 + 35 + 30 = 100). Десятковий коефіцієнт визначається, як 100, поділене на відсоток ймовірності події. Тоді коефіцієнт на перемогу кожної з команд складі 2,9, а для нічиї — 3,3. Тут для простоти розрахунків не включена маржа букмекера (про це далі). Чи допустима, гравець поставивши 100 грн. на виграш однієї з команд. Якщо подія зіграє, то гравець отримає 100 × 2,9 = 290 руб. або чистими 290-100 = 190 грн.


Англійські коефіцієнти (наприклад, 4/1; 10/11 і т. п.). Вирахуємо ймовірність того ж події (35%) для таких коефіцієнтів. Тут розрахунок урізається на 10, отримуємо— 3,5 + 3,5 + 3 = 10. Потім з 10 віднімаємо 3,5 (ймовірність події) і отримуємо чисельник для дробу, що дорівнює 6,5. У знаменнику ставимо 3,5. В результаті отримаємо 6,5/3,5 або 1,9. Поставивши за англійськими коефіцієнтами 100 грн. отримаємо чистими 190 грн.


Американські коефіцієнти (наприклад, +375; -160 і т. п.). Тут розрахунок зводиться до фрази «зароби 100 руб.». Зокрема, коефіцієнт -150 означає, що для чистого виграшу в 100 грн. треба зробити ставку в 150 грн. Це варіант мінусового коефіцієнта. Буває і плюсовій — скільки отримаєш, якщо поставиш 100 грн. Коли контора виставляє коефіцієнт +150, це має на увазі, що за ставку 100 грн. Беттер зможе отримати 150 грн.


По суті букмекерські контори це посередники, які беруть за надання послуг деякий відсоток. Назв відсоток іменується маржею. Через маржі коефіцієнти на рівноімовірні новини будуть не 2 на 2, а в найкращому разі на 1,95 1,95 (в низькомаржинального конторах). У звичайних же конторах відповідні коефіцієнти будуть варіюватися в межах 1,8 — 1,9. Виникло питання, де недоотриманий прибути? Пішла букмекерові за посередництво.


Крім того, букмекери знаходять прибути шляхом коригування коефіцієнтів в залежності від думки громадськості та фінансових потоків. Простіше кажучи, букмекер розуміє, на що буде ставити більшість гравців і занижує коефіцієнти на такі новини.


Таким чином, приходимо до висновку, що дохід у букмекерській конторі визначається виключно коефіцієнтами, які виставляє букмекер.


Інструкція по заробітку на спортивних ставках — перші кроки новачка


Новачкам буде дуже до речі ознайомитися з нижче наведеної інструкцією щоб уникнути зайвих проблем:



  • Перш за все, необхідно уважно прочитати правила букмекерської контори і засвоїти головні терміни;

  • Далі потрібно зареєструватися в обраній конторі. Якщо немає електронного гаманця, то завести такий — Skrill, Neteller, WebMoney або ін.;

  • Поповнити депозит (помістити на свій рахунок в конторі певну суму);

  • Вибрати подію і зробити ставку.



Рекомендується не тримати дуже великі суми на рахунку і регулярно виводити прибуток, якщо він є.


Ставки на спорт онлайн і їх специфіка


В даний час більшість гравців намагаються заробити на ставках в інтернеті. В першу чергу це обумовлено тім, що заробіток в інтернеті дуже зручний — можна ставити не виходячи з дому.


З одного боку простоту знайті в інтернеті статистичну та аналітичну інформацію, дає бетторам деяку перевагу, але з іншого — практично всі, що треба врахувати, букмекери враховують і закладають в коефіцієнти.


Перевага букмекера щодо середньостатистичного гравця не викликає сумніву, адже в конторах працюють висококваліфіковані фахівці з відповідним програмним забезпеченням. До того ж контора отримає профіт безвідносно результату змагання, цьому сприяє сам принцип прийому ставок.


Тому все, що може зробити гравець, це думати, аналізувати і ставити дотримуючись власної тактики і стратегії. На допомогу собі можна залучити спеціальні програми, які можуть:



  • Порахувати розмір ставки;

  • Знайте оптимальний коефіцієнт з усіх пропонованих конторами;

  • Виконувати облік своїх ставок.



Також потрібно не тільки вміти знайті потрібну інформацію в інтернеті, але і змогти ефективно нею скористатися.


Букмекерські контори для ставок на спорт — як вибрати


Нижче наведено поради як вибрати букмекера, щоб потім не розчаруватися у своєму виборі:



  • Надійність. Тут, в першу чергу, мається на увазі платіжна спроможність контори. З'єднання з'ясувати це можна, почитавши відгуки про конкретну конторі на форумах, спеціалізованих сайтах і т. п. Без впевненості в отриманні виграшу пропадає сенс робити ставки;

  • Спосібі введення і виведення коштів. Необхідно з'єднання з'ясувати, чи підтримує контора відповідні для вас платіжні системи;

  • Правила та положення контори. Перед тим як робити ставку, уважно прочитайте всі правила. Найчастіше новачки програють свій депозит через банального незнання правил;

  • Коефіцієнти. Грати потрібно в конторі з більш-менш високими коефіцієнтами, так як це дуже сильно впливає на розміри виграшів і навіть на ті, чи будете ви плюсовим або мінусовим беттором;

  • Розмір мінімального депозиту. Існує багато контор, у яких великий мінімум для введення або виведення коштів. Ці показники необхідно порівняти зі своїми фінансовими можливостями;

  • Ширина лінії пропонованих подій. Визначтеся, чи достатній для вас пропонований перелік змагань і розпис до них.


    Проаналізуйте придивились вами букмекерську контору по вище викладеним параметрами. Якщо контора відповідає їм, можете сміливо реєструватися.


    Популярні платіжні системи


    Тут наведемо короткий опис найбільш поширених платіжних систем, з якими працюють букмекери.


    WebMoney — найбільш популярна платіжна система у гравців з СНД. Принадність WebMoney в декількох способах введення і виведення грошей, а також у легкості реєстрації. Мінус системи — це комісія 0,8% за переказ коштів і той факт, що не всі західні букмекери працюють з нею.


    Яндекс. Гроші — ще одна вітчизняна платіжна система. Приймається усіма букмекерами пострадянського простору. За виведення коштів стягується комісія 3%. Із серйозних західних букмекерів з Яндекс. Гроші працюють далеко не всі, наприклад, William Hill.


    Skrill — найпопулярніша в світі платіжна система. Її визнання, як серед букмекерів, так і серед гравців обгрунтована відсутністю різного роду комісій. Система Skrill пропонує своїм користувачам ряд призів і бонусів, а також програму лояльності. Недоліком системи можна назвати складну реєстрацію і вимога перевірки документів. Проте, цей недолік повністю перекривається всіма перевагами платіжної системи. Маючи гаманець Skrill, Ви зможете ввести і вивести кошти в будь-який букмекерській конторі світу.


    Крім цього, ще можна виділити такі платіжні системи, як Neteller і Qiwi, альо смороду поступаються за популярністю вище описаним систем.


    Основні правила і можливі помилки новачків — як їх уникнути


    Перелік простих правил гри, які здатні вберегти вас від багатьох помилок:



    • Ставити тільки на ті види спорту, які добре знаєте;

    • Грати в конторах тільки з високими коефіцієнтами;

    • Робити попередній аналіз спортивної події, на яке збираєтеся зробити ставку;

    • Грати за певною вами власної стратегії. Чи не робити необдуманих ставок;

    • Чи не ставити більше 1-2% від банкролл;

    • Не рекомендуються ставки на спорт в лайв, довгі експреси (понад чотири подій), ставки типу «матч ж буду дивитися».



    Віді ставок на спорт


    Що таке ордінари і принцип експрес-ставок


    У всіх букмекерських конторах нині популярні два види ставок на спорт: ординар і експрес.


    Ордінари є найпростішим видом парі, їх ще називають поодинокими ставками. Неважливо, на що ви поставили (перемогу, нічию або кількість голів), якщо ставка зроблена лише на одну подію — це ординар. Виплата за такою ставкою підраховується вкрай легко шляхом перемноження розміру ставки і коефіцієнта.


    Експреси. Багато новачків задаються питанням — як зробити експрес ставку? Експресом називається ставка, що складається з декількох ординарій (мінімум двох), тобто, щоб поставити експрес потрібно відразу вибрати кілька подій з розпису букмекерської контори. Для визначення виграшу за такою ставкою, необхідно перемножити коефіцієнти всіх подій, що входять в експрес, а після — отриманий загальний коефіцієнт помножити на розмір ставки.


    Щоб виграти за експресу, потрібно, щоб усі події, що входять до нього, виграли. У разі програшу хоча б однієї події з експреса, він вважається таким, що програв.


    Що таке тоталітарною і форі


    Тотали. Дуже поширений вид ставок на спорт серед бетторов. Тут потрібно дати прогноз на загальну кількість голів (очок, кутових та ін.) У поєдинку. ТМ — це тотал менше, а ТБ — це тотал більше. Ставка ТБ1.5 передбачає, в матчі обидві команди в сумі заб'ють не менше двох голів. Якщо голів у матчі два або більше, то ставка зіграла, в іншому випадку — програш. Ще є тоталітарною з цілим кількістю голів, наприклад, ТБ2. При такій ставці, якщо все забито два м ячі, то відбувається повернення ставки. Для виграшу необхідно три голоти або більше.


    Фора передбачає «віртуальну» добавку забитих голів однієї з команд. Розглянємо як приклад фору в ставках на футбол. Чи допустима, передматчевий аналіз показавши, що гостьова команда програти не винна, тоді ставимо фору на успіх гостей +1 або Ф2 (+1). У цьому випадку до фінального результату матчу додаємо один гол гостям. Наприклад, якщо гра закінчилася 1: 1, то при такій форі гості виграли 1: 2, а отже, ставка зіграла. Якщо гості програлі 1: 0, це означає повернення ставки, а поразка 2: 0 або більше — ставка програла.


    Нескладно здогадатися, що за нецілих форах (-2.5, +0.5 і т. п.) повернення неможливе.


    Ставки на футбол


    Заробіток на футбольних ставках є найбільш поширеним з огляду на популярності самого футболу. Професійні гандікаппери ніколи не роблять ставок, виходячи зі своєї інтуїції або власних припущень. Так надходять фанати, вірячи, що улюблений клуб здобуде перемогу. Такий підхід до ставок збагачує лише букмекерів, так як не можна передбачити випадковий гол, травму і т. п.


    Саме тому потрібно дотримуватися наступних правил при ставках на футбол:



    • Ніколи не робіть ставок на команду, за яку хворієте. Ви не зможете бути об'єднання єктивним, роблячи таку ставку;

    • Робіть ставки тільки на лігі, в яких добре орієнтуєтеся;

    • Не ставте на топові матчі, на них букмекери вираховують коефіцієнти дуже точно;

    • Стримуйте емоції, щоб не помилитися;

    • Чи не відволікайтеся на сам матч, спостерігайте за коефіцієнтами (вони змінюються).



    Перед тим, як грати на реальні гроші, не зайвим буде потренуватися на папері або на віртуальні гроші в букмекерській конторі, тобто спробувати робити безкоштовні ставки на футбол.


    Стратегії ставок на спорт


    Для того, щоб розраховувати на виграш у букмекера, необхідно дотримуватися певної стратегії ставок на спорт. Всі стратегії зазвичай поділяють на ігрові та фінансові. Розглянємо їх більш детально.


    Ігрові стратегії


    Ігрових стратегій ставок на спорт в інтернеті можна знайте дуже багато. Розглянємо найпопулярніші з них.


    Ставка на недооцінене букмекерів подія або Value Betting. Як правило, гравці намагаються спрогнозувати результат події, не замислюючись про прибутковість своєї гри на тривалому відрізку часу.


    Але є й інша категорія бетторов, що орієнтуються в першу чергу на величину коефіцієнтів і прибуток у перспективи довгою дрв. Гравці такої категорії роблять ставки, виключно вигідні в довгостроковій перспективи. Якщо робити ставки тільки на завищені коефіцієнти, то прибуток у перспективи забезпечена.


    Подібний підхід і називають Value Betting або ставками на недооцінені букмекером новини.


    Букмекерські вилки — це кілька ставок на певну подію в різних букмекерських конторах, при яких забезпечений виграш незалежно від результату подібного новини. Така ситуація можлива через різну оцінки ймовірності одного і того ж події різними букмекерами.


    Неприємним тут є тієї факт, що букмекери, як правило, не люблять вілочніков і намагаються всіляко від них позбутися: ріжуть максимуми ставок, блокують рахунки і т. п.


    Наздоганянням називають стратегію ставок на спорт, де величина кожної чергової ставки визначається в залежності від результату попередньої. Головним метою є повернення раніше програних грошей і придбання деякого профіту.


    Наприклад, ві «наздоганяєте» нічию в футболі і постійно ставите на неї, поки це не станеться. При цьому з кожним разом ви збільшуєте ставку таким чином, щоб повернути попередні програші і отримати прибуток. Ця подія обов'язково трапиться, але цілком можливо, що на тій годину у вас просто не вистачить грошей на ставку. Таким чином, наздоганяння не така безпрограшна стратегія, як може спочатку здатися.


    Коридори. Стратегія схожа з виделками. В даному випадку у різних букмекерів шукається «коридор» в тотальний або форах. У разі успіху (результат матчу вписується в обраний «коридор») грають обидві ставки і виходить пристойний виграш. В іншому випадку — витрата і гравець нічого не втрачає.


    Наслідки такої гри аналогічні грі на вилках.


    Фінансові стратегії ставок на спорт


    Фінансових стратегій ставок на спорт також існує чимало, тут ми розглянємо найпоширеніші з них:


    Флет — найпростіша і в тієї ж годину найбезпечніша фінансова стратегія, згідно з якою всі ставки повинні бути однакового розміру. Суть стратегії полягає в тому, що якщо гравець вирішив робити ставки по 3 (5, 10,.) одиниць, то прийнятий розмір ставки не змінюється протягом тривалого періоду. Збільшення або зменшення банкролла не є причиною для зміни величини ставки.


    Фіксована прибуток — більш прогресивна стратегія в порівнянні з флет. Тут ставка «B» прямо пропорційна передбачуваних поверненню «W» і обернено пропорційна величині коефіцієнта «К» розглянутого новини. Розмір ставки визначається за формулою B = W/(K — 1).


    Стратегія передбачає штучне завдання величини прибутку (фіксованого прибутку). Безпечної величину прибутку считают в межах 1/20 — 1/30 від банкролла, а рекомендовані коефіцієнти — від 1,3 до 5.


    Стратегія Мартінгейла — стратегія, яка прийшла в беттінг з казино. Суть стратегії в тому, що гравець задається розміром першої ставки і в разі програшу збільшує розмір кожної наступної ставки в два рази — поки не виграє. Після виграшу починається нова серія з початкової ставки. При цьому коефіцієнти на новини повинні бути не менше 2.


    Критерій Келлі. Стратегія полягає в обчисленні прийнятного розміру ставки на вбрання подія.


    Оптимальна ставка обчислюється за такою формулою: C = (K x V — 1)/(K — 1), де K — коефіцієнт, V — ймовірність події, C — величина ставки.


    Інші спосібі заробітку в букмекерській конторі


    Нижче описано як можна заробити на ставках в букмекерських конторах іншими способами — до стратегій їх віднести не можна.


    Послеголи. Ставка робиться на подію, яка вже відбулася, наприклад, забитий гол (такі ставки передбачають гру в лайв). Для цього або треба бути на стадіоні або мати доступ до більш швидкої трансляції в порівнянні з букмекерів. Тобто побачили забитий гол — швидко робите відповідну ставку, поки букмекер ринок ставок не закрив. Мінусом такої гри є те, що букмекер, обчисливши вас, може звинуватити в шахрайстві і заблокувати аккаунт.


    Помилки букмекерів. Іноді у букмекерів трапляються помилкові коефіцієнти (частіше в лайв). Це можуть бути технічні або аналітичні помилки. Багато гравців на них роблять ставки і нерідко отримують виграші. Проте, зловживати подібними ставками не варто, тому що букмекер може запросто закрити рахунок.


    Бонусхантерство. Є люди, які заробляють бонусами букмекерів. Як правило, для виведення бонусу останній потрібно відіграти, проставивши його певну кількість разів. З цією метою робляться протилежні ставки в різних конторах з бонусами. При цьому втративши 20-50% бонусу можна отримати прибуток. Альо для постійного заробітку доводитися відкривати все нові акаунти (бонуси в основному пропонують новим гравцям), а це загрожує блокуванням рахунків.


    Реклама і партнерство. Надійний метод заробітку на ставках. Чимало букмекерів дають можливість заробити на партнерській програмі або даючи рекламу їх конторі. Партнери полягає в залученні новачків. Для хорошого заробітку таким способом необхідний розкручений сайт.


    Ставки на спорт офлайн


    Останнім годиною все більше гравців переходять на гру в букмекерських конторах через інтернет і ця тенденція наростає. Але є категорія гравців, які жадають духом азарту, який існує лише в конторах оффлайн. Що потрібно не забувати тим, хто грає в конторах оффлайн:



    • Приймайте власні рішення, не піддавайтеся впливу місцевих завсідників — «професіоналів»;

    • Недолік інформації. У домашніх умовах через Інтернет можна знайте всю необхідну інформацію. У наземної конторі такої можливості у вас не буде;

    • Імовірність затримки виплати великого виграшу. У касі елементарно може не вистачити грошей для виплати великого виграшу;

    • Якщо ви опинитеся щасливим беттором, то вас можуть внести до списку небажаних клієнтів і перестати приймати ваші ставки.



    Виходячи з вище наведеного, вирішуйте самі, чи варто грати в наземної конторі.


    Договірні матчі


    В інтернеті на кожному кроці можна зустріти пропозиції покупки інформації на так звані «договорняки». Є ятайте, це все обман і не більше того. Обміркуємо все логічно:



  • Навіть якщо договірні матчі з командних видів спорту і існують, то тільки в третьосортних лігах. На них максимуми ставок вкрай низькі і тому економічно невигідні — прибуток буде маленька, а заплатити всім учасникам договірного матчу доведеться в цілому досить багато;

  • В одиночних змаганнях можливість подібних матчів більше. Вісь тільки чи варто тих грошей ризик спортсмена занапастити свою спортивну кар'єр єру? І найголовніше, в разі підозр букмекер може просто зробити повернення ставок і не виплатити виграш;

  • Якби ви були організатором договірного матчу, ви б розповідали про це в інтернеті? Думаю, навряд чи.


    Висновки


    В цілому заробляти на букмекерських ставках на спорт можливо, але для цього потрібно до ставок підходити професійно:



    • Вибрати певний вид спорту і вивчити його досконально;

    • Провести глибокий аналіз подібного події;

    • Застосувати оптимальну стратегію ставок на спорт;

    • Провести ретельну роботу над собою в психологічному плані;

    • Переважно ставити у букмекерів в інтернеті.



    При виконанні усього вищевикладеного, можливо, ви зможете заробляти на ставки на спорт. Все ж подібний вид заробітку вкрай важкий. Якщо ви маєте вільний час і бажання, ознайомтеся також із інформацією як ще можна заробити гроші. А якщо ви маєте стабільну роботу і хочете більше грошей, розгляньте варіанти підробітку у вільний час. Удачі вам!




    Висновок: Ставки на спорт: як заробити, стратегії і схеми Привіт, шановні читачі. У цій статті обговоримо стали дуже популярними в останні роки ставки на спорт в букмекерських конторах і найголовніше —