Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.

Як купити квартиру без грошей


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


Річ у тому, що вартість квартири знизилася в доларовому еквіваленті, проте з урахуванням курсової різниці можемо говорити скоріше про підвищення ціни, ніж про її зниження. Тож поговоримо про ті, де взяти грошей на покупку квартири?


1. Заробити



Найбільш очевидний спосіб – заробити. Але з огляду на рівень доходів громадян в нашій країні та рівень життя, звичайна людина не може розраховувати на ті, щоб за рік-два отримати необхідну суму, якщо звичайно не поїхати на заробітки за кордон.


Тоді варто розглянути другий варіант – відкладати гроші на придбання квартири.


Скільки потрібно відкладати щомісяця і яку суму, щоб, врешті-решт, купити житло? При зарплаті 10 000 – 15 000 навряд чи вийде відкласти більш ніж 5 000 на місяць. Якщо мінімальна вартість квартири 500 000 грн, то доведеться відкладати 10 років. Є спосібі прискорити цей процес:


Якщо покласти гроші на депозит, то зібрати необхідну суму вийде років за 7, адже на ваші гроші буде нараховуватися складний відсоток, а, отже, накопичення буде йти швидше. Однак тут є і певні ризики. По-перше, квартира через 10 років може коштувати дорожче, а по-друге, банк може збанкрутувати або піти з ринку.


Страхові компанії життя дозволяють акумулювати кошти, при цьому пропонуючи ще й страховий захист. Накопичувальна частина в цьому випадку працює так само як і депозит, але в разі смерті клієнта, страхова виплатить повну суму спадкоємцям і гарантує збереження ваших фінансів. Крім того в лайфовій страховій компанії можна взяти валютну програму і тоді через 10 років є велика ймовірність збільшити свій капітал внаслідок виникнення курсової різниці. Є ще інша схема придбання квартири за допомогою страхової компанії. Деякі гравці пропонують програми накопичувального страхування життя, суміщені з кредитом на житло. Ви отримуєте квартиру і на протязі 30-40 років відраховуєте страхові внески, частина з яких йде на накопичення, а частина на погашення кредиту.


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


2. Позичити


Якщо ви не придумали, як заробити достатню для купівлі квартири суму грошей, то можна скористатися іншим пробачимо варіантом, а саме – позичити їх.


Більшість банків готові запропонувати вам оформити іпотеку.


Іпотека – це різновид кредиту, при якому квартира розглядається як застава. Таким чином, банк зменшує свої ризики. Адже якщо позичальник не може виплатити кредит, то банк продасть квартиру й поверне свої гроші. Іпотека має як свої переваги, так і недоліки. До переваг можна віднести можливість взяти в борг велику частину вартості квартири. Привабливо виглядає і термін дії. Оформивши іпотеку на 20 років можна кожен місяць платити банку цілком адекватну суму. Недоліком іпотеки можна назвати складність її оформлення. Банк зажадає підтвердження вашої платоспроможності і ретельно вивчити кредитну історію.


Але головний недолік іпотеки – це завищені відсоткові ставки. Останні кілька років вони трималися на рівні 19-20% річних і тільки зараз почали трохи знижуватися. Але експерти кажуть, що в найближчий рік не варто очікувати показник нижче 18%. При такій ставці виплачуючи 20 років гроші за квартиру, вартістю 500 000 грн ви переплатите банку більше ніж у два рази. Саме цей факт робить іпотеку непопулярною на сьогоднішні. Не більше 5% урік з нерухомістю проходять за цією схемою.


Молоді сім'ї та одинокі люди молодше 35 років можуть скористатися державною програмою, що дозволяє оформити іпотеку на пільгових умовах. Перший внесок за цим проектом становить 6% від вартості, а процентна ставка – 3% річних, але вона може знизитися до 0, якщо в сім'ї з'явиться маленька дитина. Держава готова навіть компенсувати від 25 до 50% вартості квартири, якщо народиться двоє, троє та більше дітей.


Розстрочка від забудовника


Альтернативою іпотеці може стати розстрочка від забудовника. Цей інструмент використовується в 40% випадків продаж нерухомості на первинному ринку.


На період будівництва будинку більшість забудовників запропонують безпроцентну розстрочку, але звичайно за умови внесення першого платежу в розмірі від 20 до 50% від вартості квартири. Решта суми буде розбита на помісячні або поквартальні платежі на 2-3 роки. Однак через невеликий термін дії договору ці платежі можуть бути значними, і не кожен зможе їх легко платити.Можна звичайно знайті забудовників, які пропонують розстрочку на більш тривалий термін, але тоді, швидше за все, доведеться платити відсоток за користування грошима. Ще один нюанс полягає в тому, що в договорі фіксується прив'язана язка ваших платежів до долара і тоді всі курсові ризики ляжуть на вас.


На практиці найчастіше використовують відразу декілька інструментів. Можна кілька років відкладати, щоб назбирати суму, достатню для першого внеску, потім скористатися розстрочкою від забудовника на період будівництва будинку, а на залишок суми оформити іпотеку.


Як знайти дешеву квартиру в Києві?


Купити квартиру, якщо зовсім немає грошей, не вийде, але значно скоротити бюджет на її купівлю цілком реально. Потрібно лише знаті, від яких параметрів залежить вартість нерухомості. Ось деякі з них:


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


Найдорожчі квартири в Печерському й Шевченківському районах. Найбільш доступні ціни на лівому березі в Деснянському, Дарницькому та Дніпровському районах.


У передмісті вартість квадратного метра житла на порядок нижче, ніж у місті. Це пояснюється низькою вартістю землі й можливістю почати масштабні будівництво. Якщо у вас обмежений бюджет, дивіться житло в Софіївській Борщагівці, Ірпені, Бучі, Броварах, Вишгороді, Крюківщині та інших містах-супутниках.


Найкращий спосіб заощадити – це купити квартиру в будинку, який знаходиться на початковій стадії будівництва або навіть на етапі проекту. У цей момент забудовник найбільше потребує фінансових коштів та готовий максимально знизити ціну. Тільки обов'язково перевірте надійність будівельної компанії й переконайтеся, що всі дозвільні документи в повному порядку.


Трохи заощадити можна, якщо купити квартиру на першому і останньому поверхах.


Реальний варіант придбати житло при обмеженому бюджеті – це СМАРТ-квартира. Її площа зазвичай становить 22-24 м, але завдяки вільному плануванню ви можете раціонально використовувати весь житловий простір.


Ще один варіант економії – це придбання заставного майна. Років 10 тому багато хто брав кредити у валюті і тепер не можуть їх сплатити. В результаті банки розпродають заставну нерухомість, щоб повернути свої гроші. Такі квартири продаються зазвичай на 10-50% нижче їх реальної вартості. Однак слід бути готовим і до деяких ризиків. Колишні власники квартир можуть почати судові справи і в результаті повернути квартиру, особливо якщо в ній прописані неповнолітні діти.


Як купити квартиру без грошей, як заробити гроші на квартиру.


Середня зарплата на вересень 2018 року в Києві склала 11 423 грн. При цьому однокімнатну квартиру можна купити за 25-30 000 доларів. Якщо відкладати на депозит 30% доходів, то купити квартиру можна через 20 років за умови, що ціни на нерухомість не піднімуться і курс долара буде стабільним.


Якщо оформити іпотеку на 10 років, то переплата за квартиру складі 100% при ставці на рівні 18-20% річних. Більш лояльну ставку можна отримати тільки за умови внесення первинного внеску в розмірі від 50% вартості квартири і вище.