Денні стратегії Форекс як шлях до високого прибутку

Торгівля всередині дня давно вважається трейдерами найприбутковішою, тому денні стратегії Форекс користуються підвищеним інтересом. Але високий заробіток також пов'язаний і з високим ступенем ризику. Саме тому торгівля всередині дня має свої особливості, з якими ми спробуємо розібратися.

1. Внутріденна торгівля на Форекс і її особливості

Основною характеристикою внутрішньоденної торгівлі на Форекс є велика кількість скоєних трейдером угод протягом дня. Саме тому денна торгівля вимагає від вас не тільки повної зосередженості на ході торгів, а й чіткої самодисципліни. Саме при цій торгівлі ціна помилки дуже висока. І мова тут йде не тільки і не стільки про фінансові втрати, як про емоційний виснаженні до кінця торгів. Недарма легендарний трейдер Ларрі Вільямс говорив про те, що торгівля в середині на Форекс невблаганно підсмажує мізки трейдера.

При великій кількості угод мова не йде про великого прибутку в кожній окремій угоді. Тут головне взагалі отримати хоч якийсь прибуток, будь то 10, 5 або навіть один пункт. А висока прибуток вже складається з великої кількості скоєних трейдером угод. Така торгівля отримала назву скальпинг. Для неї характерна робота на коротких тимчасових інтервалах, швидке прийняття рішень про вхід в ринок і виході з нього і короткий час до закриття операції - іноді всього лише кілька секунд.

     Крім того, внутріденні стратегії Форекс мають специфічний маніменеджмента. У багатьох випадках розмір стоп-лосс іноді в десятки разів перевищує розмір тейк-профіту або заробленого.

Природно, це великий ризик, і трейдер, який приймає рішення торгувати всередині дня, повинен цей ризик приймати. Єдине, що неухильно дотримуються інтрадей-трейдери - це розмір можливої втрати. Цей показник не перевищує у них 2-3% від суми депозиту по всіх відкритих позиціях. Якщо в одній угоді ви втратите більше, важко буде зберігати спокій, що незмінно відобразиться на результатах торгівлі.

2. Прості внутріденні стратегії Форекс

Не завжди складно - це правильно. Практика переконує в тому, що прості Форекс-стратегії на денних графіках приносять не менше прибутку, ніж стратегії з безліччю індикаторів, через нанесення яких на графік починає рябіти в очах. До того ж, розібратися в хитросплетіннях їх роботи новачкові досить складно, тому йому варто звернути увагу на стратегії, які не вимагають великих зусиль.

Першою такою стратегією буде торгівля на новинах. Серед тижня виходить дуже багато важливих економічних новин, які призводять ринок в сильний рух. Про такі новинах можна дізнатися в економічному календарі Форекс, який легко знайти в інтернеті. Суть даної стратегії у тому, щоб за 20-30 хвилин до часу виходу новин поставити два відкладених ордера від поточної ціни на купівлю та продаж. Тейк-профіт при цьому встановлюється на 10-15 пунктів, а стоп-лосс не встановлюється.

Як правило, після оприлюднення новин ринок демонструє велику волатильність, і перед тим, як визначитися з напрямком руху, вчиняє ривки в обидві сторони. На фото ми можемо бачити приклад проведеної угоди по такої стратегії. За півгодини до виходу економічних даних ми виставляємо два ордери, які обидва спрацювали, принісши нам сумарну прибуток в 30 пунктів.

Додатковою перевагою такої стратегії є те, що вона мультивалютная, тобто одночасно можна поставити відкладені ордери по декількох валютних парах, збільшивши можливість заробітку. Недоліки ж її - це високий ступінь ризику, що пов'язано з невстановленими стопами.

Також можна торгувати за системою пробою максимуму і мінімуму попереднього дня. Тобто після закриття попереднього дня ви ставите два відкладених ордера на 2 пункти вище або нижче максимуму і мінімуму відповідно денної свічки. Тейк-профіт при цій стратегії виставляється 10 пунктів, а стоп-лосс - 30.

Прибутковість даної стратегії обумовлена тим, що на таких локальних максимумах і мінімумах встановлено велику кількість стопів трейдерів. А за ними стоять відкладені ордери на покупку або продаж. Коли ціна пробиває їх, то вони спрацьовують і по інерції тягнуть вартість активу в цю сторону ще на кілька десятків пунктів. На фото наведено приклади таких угод, які принесли б трейдеру профіт. Як ми бачимо, прибуткові угоди відбуваються практично кожен день, так що заробляти можна щодня, використовуючи кілька валютних пар.

3. Стратегії Форекс - щоденний профіт

Працюючи з графіками низьких таймфреймів, по суті, можна не використовувати елементи технічного аналізу і не стежити за фундаментальним. Однак робити це все ж треба, особливо новачкам. Трейдери з досвідом, використовуючи скальпує стратегії, безжально закривають будь-які угоди, провідні до збитків в разі розвороту цінового руху. Роблять вони це, стежачи за ринковою ситуацією в цілому, в тому числі аналізуючи графіки великих таймфреймів, використовуючи інструменти технічного та фундаментального аналізу.

Новачкам же можна порадити не працювати проти тренда, а всі угоди укладати тільки в його сторону. Сигнали, які генерують торгові стратегії проти тренда, в такому випадку потрібно просто ігнорувати. Справа в тому, що тренди швидко не розгортаються, і ймовірність того, що він продовжиться, набагато більше, ніж розворот руху. А значить ймовірність того, що операція по тренду виявиться прибутковою - більше.

Все удачливі інтрадейщікі - люди зі «сталевими» нервами, тому якщо Ви всерйоз мають намір займатися внутрішньоденним трейдингом, то чому Ви просто зобов'язані приділити підвищену увагу - це самодисципліні. Потрібно навчитися неухильно виконувати правила системи під час торгівлі. Пам'ятайте, що тестувати і вносити зміни в стратегію можна і потрібно на демо-рахунку, а коли ви на ринку, чітко дотримуйтесь за правилами.

Враховуючи те, що прибутки при скальпинга в одній окремо взятій угоді невеликі, найкраще торгувати по тим валютним парам, де спреди мінімальні. До них можна віднести EUR / USD, GBP / USD, USD / JPY і деякі інші. І, звичайно, у такого трейдера повинно бути багато вільного часу, адже інтрадей-торгівля вимагає постійного знаходження біля монітора. Якщо вас це не лякає, то залишається тільки побажати вам удачі і хорошого профита!