Як вкласти гроші в акції?

  Чомусь багато хто вважає, що вкладення грошей в акції є найбільш надійним інвестиційним рішенням. Напевно, така впевненість передалася нам з генетики від батьків, за часів яких модно було вкладати гроші в цінні папери. Але, перш ніж вкласти гроші в акції, хоча б потрібно розбиратися, чим по суті своїй є дані цінні папери.

Отже, акція - це цінний папір, який надає своєму власникові право на участь в діяльності компанії (у вигляді права голосу), право на отримання деякої частини прибутку компанії (дивіденди за акціями).

Вкладення грошей в акції вигідно? 


Акції випускаються компаніями з метою збільшення свого капіталу. За акції її керівники отримують готівкові кошти, які можуть бути пущені на розширення виробничих територій, впровадження сучасних технологій і т.п. Такі компанії, які бажають продати акції, звертаються на біржі. І саме там всім бажаючим надається можливість здійснити вкладення грошей в цінні папери за допомогою послуг брокера, який є професійним учасником фондового ринку.

В теорії, інвестиції коштів в цінні папери, є дуже цікавим і вельми прибутковим способом інвестування, який, за умови правильного поводження з ним, здатний вагомо збільшити наявний у вас капітал. Однак, при цьому необхідно розуміти, в які акції вкласти гроші слід в даний момент часу. При цьому бажано мати хоча б мінімальні знання, пов'язані з законами інвестування і розуміти закони ринку. Крім цього, ви повинні володіти навичками, що дозволяють з великою ймовірністю спрогнозувати ту чи іншу ситуацію на біржі. Іншими словами, щоб визначити, в які акції вкладати гроші, слід мати в якості основної зброї фінансову грамотність.

А якщо у вас немає цієї зброї? Невже доведеться забути про інвестиції в інтернеті?

Можливо, просто варто обрати для себе простіший спосіб, до числа яких, без сумніву, можна віднести і довірче управління на FOREX. В цьому випадку від вас не потрібно розуміння фондового ринку. Від вас взагалі нічого не потрібно, крім володіння мінімальним капіталом. Звичайно, багато в чому прибутковість такого капіталовкладення буде залежати від керуючого трейдера, від його стратегій торгівлі, маніменеджменту, від досвіду і вміння «відчувати» ринок. Однак, з усіх способів пасивного доходу, такий спосіб заробітку через інтернет є найвищою мірою пасивним!