Кращі прибуткові стратегії Форекс - де їх знайти?

Сьогодні, коли на фінансових ринках працюють багато, особняком стоїть питання про те, чи існують стратегії Форекс прибуткові по-справжньому, а не в описі. Відповіддю на це питання буде - "Так, існують"! Однак, про все по порядку.
1. Кращі торгові стратегії - які вони?

Якщо ви поставите це питання різним успішним трейдерам, то будете здивовані різними відповідями на нього. Причина в тому, що кожному з них, щоб знайти свою стратегію, довелося чимало попрацювати, випробувавши кращі торгові стратегії Форекс, підганяючи їх під свій стиль торгівлі. У підсумку, практично кожен з них працює за своєю індивідуальної стратегії, яка ідеально підходить під його стиль торгівлі.

Отже, універсальної відповіді на питання, задане нами в підзаголовку, не існує, і щоб визначити, хороша чи погана та чи інша стратегія, потрібно розглядати її в комплексі з торговою манерою трейдера (скальпер, інтрадейщік, долгосрочнік), його маніменеджмента і ще кількома параметрами . Взагалі, трейдери з досвідом кажуть, що поганих стратегій не буває, бувають погані трейдери. Будь-яку стратегію можна зробити прибутковою, так само як і найприбутковіша стратегія Форекс може «злити» депозит трейдера, який неправильно її використовує.

Так що сама по собі стратегія не є тим універсальним джерелом, який здатний принести постійний прибуток. Звичайно, її значення важливо, але тільки в комплексі з грамотним маніменеджмента і умінням пристосовувати торгову стратегію до вічно мінливого ринку.

2. Успішні стратегії Форекс - почніть з простого

Якщо Ви перебуваєте тільки на початку нелегкого, але прибуткового трейдерського шляху, то для початку цілком можливо починати з нескладних торгових стратегій, які лежать на поверхні. Не завжди складне - це шлях до якісного. Проста і зрозуміла стратегія підчас здатна принести не менше прибутку в умілих руках, ніж складна і заплутана. Справа в тому, що початківець трейдер «з літа» і не схопить усіх тонкощів, а нерозуміння цього приведе його до невірного виконання умов, і успішні стратегії Форекс в його руках перестануть працювати.

Взявши на озброєння одну-дві простих стратегії, і навчившись стабільно заробляти за їх допомогою, можна поступово починати їх вдосконалити, вносячи додаткові інструменти з інших торгових систем або модернізуючи налаштування своєї власної. Єдине, що хочеться порадити, так це те, щоб тести ви проводили на демо-рахунку. Нехай вони доведуть свою прибутковість там, після чого їх можна буде перенести на стандартний рахунок на реальні гроші.

3. Де шукати прибуткові стратегії Форекс?

Відкривши браузер і вбивши пошуковий запит на цікаву для вас тему, наприклад, «кращі стратегії Форекс 2013», Ви зможете знайти десятки сайтів, які запропонують вам інформацію по вашому запиту. При цьому можна знайти і відеопосібника, які допоможуть починаючому трейдеру зрозуміти всі правила торгівлі з тієї чи іншої стратегії.

Але не варто відразу хапатися за першу вподобану Вам систему. По-перше, потрібно розібратися, чи все Ви зрозуміли в стратегії: точки входу, таймфрейм, по якому йде торгівля, стоп-лосс і тейк-профіти, а також необхідність ручного закриття операцій. Повірте, в торговельній системі не буває дрібниць, і нерозуміння чогось чревато фінансовими втратами. Вашими фінансовими втратами.

Якщо в тонкощах стратегії Ви розібралися, починайте тестувати її на демо-рахунку. Додатково непогано було б подивитися, як торгова система поводилася на історії. Якщо після двотижневого тестування торгова система показує прибутковість, можна починати працювати з нею на реальному рахунку. Нехай цей шлях і довгий, але саме він зможе в підсумку привести Вас до прибутку, нехай і невеликий спочатку, але стабільною. Не намагайтеся заробити все і відразу - це до добра ще нікого не доводило.

4. Кращі стратегії Форекс 2013 для початківців трейдерів

     Для тих, хто лінується шукати в інтернеті, ми приведемо досить прості торгові системи, які стали одними з найпопулярніших в минулому році.

Для першої стратегії нам знадобляться всього три індикатори ЕМА з періодом 9, ЕМА з періодом 30 і Momentum c періодом 14, на який встановлюється серединна лінія з показником 100. Крім цього на графік повинна бути нанесена трендова лінія з'єднує мінімум три максимуму або мінімуму. Рекомендується застосування даної системи на годинному графіку. У підсумку, після нанесення всіх індикаторів, наш графік прийме такий вигляд.

Угоду на покупку ми укладаємо при дотриманні трьох умов: ціна перетинає лінію тренда, і свічка закривається вище неї, EMA 9 знаходиться вище ЕМА 30 і Momentum розташований вище сигнального рівня 100. Стоп-лосс при цьому розташований на 3-5 пунктів нижче останнього локального мінімуму , а закривати операцію ми будемо вручну після того, як індикатор Momentum опуститься нижче рівня 100. як бачимо на малюнку нижче, у нас все три умови дотримані, що дозволяє нам здійснити операцію «бай».

При угоді на продаж будуть виконуватися зворотні умови, тобто пробиття висхідного тренда вниз, ЕМА 9 перетне ЕМА 30 зверху вниз, а Моментум перебуватиме в зоні нижче показника 100.

Ще одна проста, але прибуткова торгова система заснована на індикаторі ZigZag, який входить в число стандартних індикаторів для торгового терміналу Meta Trader 4. Щоб встановити його, потрібно в терміналі натиснути на вкладку «Вставка» - «Індикатори» - «Користувальницькі» - «ZigZag », після чого у вас в терміналі з'явиться подібна картинка, як на фото нижче.

Зручність даної системи полягає в тому, що вона підійде під будь-яку валютну пару і будь тайм-фрейм. Тобто стратегію можуть використовувати і інтрадейщікі, і долгосрочнікі. Для входу в угоду нам необхідно дочекатися, поки індикатор намалює локальний максимум або мінімум. Після цього ми, для впевненості, чекаємо закриття ще двох свічок, що не оновлюють це значення, після чого укладаємо угоду в протилежному напрямку. Стоп-лосс встановлюється на 3 пункти нижче намальованого максимуму або мінімуму, тейк-профіт не ставиться. Операція закривається вручну при виникненні сигналу в протилежну сторону. На наведеному нами графіку точки входу в угоду будуть такі.

Незважаючи на те, що така торгова система досить проста, проте, вона генерує до 70% вірних сигналів, що є серйозним показником. У кожному разі, яку б стратегію ви не вибрали, пам'ятайте, що це всього лише інструмент. Інструмент може бути поганим і хорошим, але користується ним осіб. В кінцевому підсумку все залежить від Вас!