Як вкласти гроші в ПІФ?

  ПІФами називаються пайові інвестиційні фонди. Вони пропонують можливості для приватного інвестора по вкладенню коштів в акції та облігації вітчизняних компаній у тому випадку, якщо у нього відсутні навички для самостійної роботи на ранці цінних паперів.

У такого способу інвестування є свої незаперечні достоїнства. По-перше, вашими коштами керуватимуть справжні професіонали, так звана керуюча компанія пайового фонду. По-друге, в ПІФи можна вкладати мінімальні суми. В даному випадку дохід пайовика представляється не у вигляді дивідендів і не у вигляді відсотків з інвестицій. Весь дохід вкладника - це приріст паю. За умови, що вартість активів фонду зросла, пайовик отримує прибуток, коли продасть свій пай керуючій компанії.

І ось тут найцікавіше: ніхто вам не гарантує, що вкладення грошей у ПІФи буде прибутковим. Все залежить від того, в якій пиф вкласти гроші, який керуючої компанії довірити керівництво своїми капіталовкладеннями.

вкладення грошей у ПІФи кожної керуючої компанії свої стратегії при управлінні пайовим портфелем. З цим і пов'язано те, що різні ПІФи забезпечують своїм вкладникам різну прибутковість. Так як вкласти гроші в ПІФ, щоб забезпечити стабільний дохід? Чи існують які-небудь критерії?

Вважається, що фонди, що займаються інвестуванням виключно в акції, є найбільш вигідними, але, разом з тим, і максимально ризикованими. Облігаційні фонди, як спосіб вкладення грошей, навпаки, менш прибуткові, але і більш стабільні. Вважається, що найбільший заробіток з мінімальними ризиками можна досягти на Піфах змішаної форми.

Заробіток на Піфах реальний, але тільки для тих, хто інвестується на кілька років, при цьому здійснюючи особистий контроль на ринку цінних паперів. Щоб здійснювати такий контроль, необхідно хоча б поверхово знати фундаментальний аналіз і розбиратися в котируваннях цінних паперів.

А що робити, якщо ви не володієте такими спеціальними знаннями?

Вчитися довго, а гроші є вже зараз і при цьому хочеться, щоб вони приносили дохід. Тоді для тих людей, кого не влаштовують умови ПІФів найбільш предпочтительней створення пасивного доходу в інтернеті вигляді довірчого управління на FOREX, яке здатне принести набагато більший прибуток за менший часовий інтервал.