Форекс для початківців - як пройти цей шлях без втрат?

Багато хто знає, що гра на Форекс для початківців таїть масу «підводних каменів». Та й взагалі всі фінансові ринки зв'язані з великими ризиками, але вони ж і відкривають великі фінансові перспективи. З цієї статті ви дізнаєтеся, як не допустити найпоширеніших помилок, які прийшли на цей ринок.

1 Форекс починається з навчання ...

Що таке ринок Форекс, пояснювати ми не будемо. Раз ви прийняли рішення спробувати торгівлю тут, значить, хоча б у двох словах знаєте про нього. Перейдемо безпосередньо до практики. Хоча правильніше було б сказати до теорії, оскільки до практики потрібно приступати, ґрунтовно запасшись знаннями. Звичайно, Форекс для новачків надзвичайно привабливий, і хочеться відразу починати заробляти, але поспішати не варто.

В цьому найпоширеніша помилка трейдера-новачка! У гонитві за легким прибутком без відповідних знань кинутися в торгівлю. А підсумком буде втрата грошей і розчарування. Не варто поспішати, ринок від вас нікуди не піде. Він був десятки років до вас і буде після вас. В будь-якій галузі людського життя неможливо домогтися успіху без відповідної підготовки. Не вийде у вас стати успішним юристом, лікарем або навіть водопровідником без знань. Точно так само не вийде миттєво стати успішним трейдером, залиште ілюзії.

Для успішної торгівлі перед тим, як вийти працювати на ринок, непогано було б засвоїти основні його поняття, щоб потім не витрачати на це час. Чого на нашу думку не варто робити, так це відвідувати платні курси при брокерах. Навчити основам вас там, звичайно, навчать. Але немає сенсу платити за це. Всі ці матеріали у вільному доступі є в мережі, практично в необмеженій кількості. Потрібно лише бажання їх знайти.

     Для початку практичних занять наші Форекс-поради новачкам будуть такі: дізнатися, що таке фундаментальний і технічний аналіз, а також для чого він потрібен, як відбуваються угоди на Форекс і основні правила маніменеджмента.

2 Демо-рахунок і Форекс для початківців

Якщо ви вивчили те, що ми пропонували, то пора реєструватися у будь-якого брокера і качати торговий термінал. Причому, в даному випадку брокер дійсно не має ніякого значення, оскільки умови торгівлі на демо-рахунку у них не відрізняються. Ви можете запитати у нас, чому саме демо-рахунок? Відповідь буде той же - щоб зберегти ваші гроші. Зовсім не варто ризикувати своїми коштами, коли ви будете відпрацьовувати практичні навички торгівлі.

Демо-рахунок не тільки навчить, як здійснювати угоди і працювати з терміналом, а й дозволить протестувати стратегії Форекс для початківців. Ви навчитеся користуватися тим різноманітністю інструментів, які пропонує термінал, і які допоможуть у майбутній торгівлі. Отже, на сайті брокера шукаємо посилання, по якому можна скачати торговий термінал Meta Trader 4, качаємо файл і встановлюємо на свій комп'ютер.

Після того, як термінал встановиться на вашому комп'ютері, потрібно відкрити його і перейти до меню "Файл", в якому вибрати вкладку "Відкрити рахунок», як на фото.

Після цього необхідно заповнити персональні дані і можна приступати до торгівлі на демо-рахунку.

Торговий демо-рахунок відрізняється від реального тільки тим, що тут ви торгуєте не реальними грошима, а віртуальними. Все інше точно таке ж, торгівля проходить в режимі онлайн, і котирування тут точно такі ж, як і на «живому» ринку. Практичні навички для Форекс повинні починатися тільки з демо-рахунки, запам'ятайте це. Краще «злити» 2-3 віртуальних рахунки, ніж реальних.

Працюючи на віртуальному рахунку, проте, працюйте так, ніби цей рахунок реальний. Дотримуйтесь обрану вами стратегію торгів і слідкуйте за управлінням капіталом. Дотримання цих нехитрих порад допоможе вам виробити самодисципліну, яка допоможе в торгах на реальному рахунку, коли ви будете до цього готові.

3 Перший центовий рахунок Форекс для новачків

Яким чином можна визначити, що ви вже готові відкривати рахунок на реальні гроші і, нарешті, починати заробляти. Для цього необхідне дотримання, мінімум, двох умов. Перше - ви торгуєте в загальний плюс. Тобто сумарна кількість прибуткових і збиткових угод таке, що віртуальний рахунок росте. Друге - вам вдалося збільшити первинний депозит хоча б на 25%, дотримуючись усіх правил маніменеджмента і торгової стратегії.

Форекс таїть багато небезпек для новачків, і вони починаються саме тоді, коли реальні гроші вносяться на депозит вперше. Одурманені спрагою наживи, новачки часто забувають те, чого їх навчив демо-рахунок. Торгова система і управління капіталом перестають застосовуватися правильно, і депозит тане, як сніг на весняному сонці. Чи є можливість обмежити ризик втрати грошей? Така можливість є, і називається вона центовий рахунок.

Не варто вводити багато грошей на перший депозит, оскільки гра на Форекс тоді може легко перетворитися на жорстокий урок, де програв у всіх сенсах будете ви. Навчіться прибутково торгувати невеликою сумою, поступово її збільшуючи. Якщо ви не зумієте зберегти депозит в 10 $, то з тією ж легкістю втратите і 1000 $. Тому почніть з малого, щоб досягти більшого.

Відкриття реального рахунку трохи відрізняється від розглянутого нами детально відкриття демо-рахунки. Виберіть надійного брокера, почитайте відгуки про них в інтернеті, одним словом, підійдіть до цього відповідально. На сайті брокера зареєструйтесь, введіть свої паспортні дані та адресу. Після закінчення процесу реєстрації вам буде виданий логін (номер рахунку) та пароль до нього. Після того, як ви поповните свій депозит зручним для вас способом, можна приступати до трейдингу.

На реальному рахунку торгувати, звичайно, складніше, ніж на демо, тому вам знадобляться всі ті навички, яким ви навчилися при роботі на демо-рахунку, а головне - чітке дотримання правил торговельної системи і маніменеджмента. Не забувайте удосконалювати свої знання та вміння, присвячуйте час самонавчання та придбання необхідних вам у торгівлі знань. Прибутковою вам торгівлі!