В який банк вкласти гроші? Вся правда про депозити

  Для багатьох громадян і донині вкладення грошей в банк є найбільш прийнятним способом інвестування своїх особистих грошових коштів. Безумовно, у такого способу капіталовкладення є свої незаперечні переваги. По-перше, передбачається система страхування вкладу, навіть у разі повного банкрутства фінансової установи (сума компенсації не перевищує 100 000 рублів).
По-друге, дивіденди не обкладаються прибутковим податком, що також дозволяє вигідно вкласти гроші в банк.

Звичайно, навіть у такому широко відомому способі інвестування неможливо не обійтися без недоліків. І в першу чергу, це, звичайно ж, низька прибутковість від відсотків по депозитному вкладу. У більшості випадків він лише на дещицю перевищує поточну інфляцію. Також недоліком такого виду інвестицій можна назвати і неможливість повернення вкладених коштів достроково без втрати чималої частини нараховується доходу. Так що, таке вигідне вкладення грошей в банк виявляється на практиці не таким вже вигідним.

Але якщо вас не лякають мінімальні дивіденди, і ви належите до людей, звиклих діяти по-старому, то найголовнішим питанням буде наступний: «в якій банк вкласти гроші?»

вкладення грошей під відсотки в банк сбербанкКак вважають багато, вирішуючи, в який банк вкладати гроші, немає нічого надійніше і стабільніше, ніж вкладення грошей під відсотки в ощадбанк. І дійсно, ця фінансова установа заслужило довіру вкладників роками бездоганної роботи. Перш ніж вкласти гроші в банк, вам необхідно буде підписати договір про банківський вклад, де ретельно зазначити поточні умови зберігання грошових коштів: процентну ставку, термін депозиту, спосіб, яким будуть нараховуватися відсотки.

Перспектива вкласти гроші в ощадбанк здається привабливою тим людям, які просто не готові до ризиків і при цьому згодні знехтувати можливістю отримання більш солідного прибутку.

А у що вигідно вкладати гроші для отримання більш серйозних дивідендів?

Для знаючих людей відповідь очевидна - у фінансові ринки. І навіть якщо ви як і раніше нічого не знаєте про Forex, крім того, що він існує, можна розглянути перспективу довірчого управління капіталу, як прибуткового джерела пасивного доходу. Звичайно, і тут є ризики, є людський фактор (навіть найбільш професійний трейдер може неправильно спрогнозувати ситуацію), але і доходи в даному випадку можуть виявитися незрівнянно вище, ніж прибуток від банківських депозитних вкладів.