Чи вкладати гроші в золото?

  Що таке гроші? Прах. Папірці з часом зотліють, а золото - воно було, є і буде. Так подейкували наші далекі предки. Саме від них ми пронесли через життя віру, що вкладення грошей в дорогоцінні метали буде при будь-яких умовах максимально надійним. Однак, не варто вважати, що вкласти гроші в золото - це так просто. Нерозумно сподіватися на те, що одного разу придбавши жовтий злиток чи якусь дрібничку, ви зможете забезпечити собі безбідну старість.

На сьогоднішній день десятками банків пропонується здійснити вкладення грошей в срібло, золото чи платину. От тільки відразу ж при покупці дорогоцінних металів вам доведеться сплатити ПДВ, розмір якого становить 18%. При цьому, коли ви принесете золото для викупу в той же банк, цю витрату вам ніхто не відшкодовуватиме.

Якщо ви все-таки вирішили вкладати гроші в золото, а потім продавати його перекупникам, то варто бути готовим до того, що при несприятливій ситуації на ринку дорогоцінних металів ви ризикуєте втратити чималі кошти, скориставшись цим варіантом вкладення коштів, так як перекупники виплатять лише суму , еквівалентну ваговій вартості золотого брухту.

вкладення грошей в золото і срібло більшості випадків люди, набуваючи ювелірні прикраси, складають їх в домашній тайник, розраховуючи потім вигідно його перепродати, якщо виникне така необхідність. Ось тільки й тут є свої нюанси: у вітчизняних ювелірним магазинах, незважаючи на середній рівень доходу громадян, ціни на коштовності знаходяться просто в позахмарному діапазоні. Логічне пояснення цьому парадоксу не представляється можливим. Тобто, здійснюючи вкладення грошей в золото сьогодні, набуваючи оригінальне кільце або сережки, років через десять ви ризикуєте продати його за ціною брухту. Да уж, вигідними такі інвестиції точно назвати ніяк не можна.

Звичайно, є альтернативний варіант: придбати справжній раритет. Згідно зі статистикою, щороку вартість такого придбання на ринку антикваріату зростає на 25%. Але чи володієте ви достатніми знаннями, щоб відрізнити справжню цінність від банальної підробки? Так що, вирішувати, чи вкладати гроші в золото повинні ви самі, адекватно оцінити ризики, свої знання і можливості.

І що залишається? Невже звичайній людині немає можливості створити пасивний дохід?

Не варто впадати у відчай: в сучасний час ви можете спробувати грати на валютному ринку. І ніхто з вас не буде брати захмарного ПДВ, як у випадку з золотом. Немає і поняття «валютного брухту». При цьому, ви можете отримувати дохід, навіть якщо слово «тренд» ставить вас в ступор. Тут вам надається можливість отримувати цілодобовий дохід, використовуючи при цьому чужі мізки. Мізки досвідченого трейдера, який успішно керуватиме вашим капіталом.